tilda wissmar

”Med små medel kan man göra medvetna val i vardagen”

Varför slösa med naturens resurser när man inte behöver? Den tanken, och Tilda Wissmars starka patos för klimat och miljö, ligger bakom Gottlery och företagets framgångar med ätbara skedar som minskar matsvinnet.

Gottlery erbjuder marknaden ätbara bestick som inte blir till skräp efter användning och som dessutom ger en unik smakupplevelse. Med läckra kexskedar i olika smaker minskar man matsvinnet samtidigt som man själv kan äta upp både glassen och skeden.

Idén till Gottlery fick Tilde när hon fick bekräftat att det fanns ett behov av ett alternativ till träskedar i glasskiosker och liknande verksamheter.
– Jag hade först drivit företaget som ett UF-företag men direkt efter studenten 2020 valde jag att satsa fullt ut på kexskedarna, berättar hon.

För Tilda är det viktigt att vara en del av konferensen för att med exempel visa att man med små medel kan göra medvetna val i vardagen.
– Det är viktigt att förstå som privatperson att man kan göra aktiva val varje dag för att minska sitt svinn och sitt klimatavtryck, säger hon.

Under 2020 och 2021 jobbade Tilda extra som kursansvarig på Venture Cup där hon ansvarade för kursen Affärsplanering för Tillväxtföretag på Göteborgs universitet. Idag har hon, tillsammans med Svenskt Näringsliv, en Youtubeserie vid namn Tilda träffar, där hon möter andra entreprenörer runt om i Sverige och pratar om företagens roll i samhället.

Vad ser då Tilda mest fram emot under de här dagarna?
– Jag ser fram emot att träffa massor av intressanta personer och att lyssna på andra erfarna företagsledare och ta del av deras erfarenheter av sina företag och branscher.